Søk i matvaretabellen:

Eple, uspesifisert, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Frukt og bær » Frukt og bær, rå/fersk

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
90% 30
Vann
(water (moisture))
86g 20
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
210kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
49kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,16g 20
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,027g 20
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0012g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,028g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0035g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0075g 20
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0082g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,049g 20
C18:2n-6
(fatty acids)
0,051g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,011g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,011g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,051g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
11g 20
Stivelse
(starch, total)
0,059g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
10g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,1g 20
Protein
(protein, total)
0,27g 20
Salt
(salt)
0,0021g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
1,8RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
22µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,22alfa-TE 20
Tiamin
(thiamin)
0,017mg 20
Riboflavin
(riboflavin)
0,024mg 20
Niacin
(niacin, preformed)
0,11mg 20
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,042mg 20
Folat
(folate, total)
1,2µg 20
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
3,9mg 20
Kalsium
(calcium)
5,6mg 20
Jern
(iron, total)
0,12mg 20
Natrium
(sodium)
0,85mg 20
Kalium
(potassium)
140mg 20
Magnesium
(magnesium)
5,9mg 20
Sink
(zinc)
0,034mg 20
Selen
(selenium)
0,0µg 20
Kopper
(copper)
0,029mg 20
Fosfor
(phosphorus)
93mg 20
Jod
(iodine)
2,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0143
Fruit or fruit product (US CFR)
A0833
Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1245
Apple
C0139
Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
R0001
Geographic place or region not known

Referanser

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: