Søk i matvaretabellen:

Gulrot, uspesifisert, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
89% 30
Vann
(water (moisture))
89g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
150kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
36kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,10g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,0g 135
C12:0
(fatty acids)
0,0g 136
C14:0
(fatty acids)
0,0g 136
C16:0
(fatty acids)
0,021g 136
C18:0
(fatty acids)
0,0012g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0012g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0071g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,10g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,068g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0012g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0010g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,068g 135
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
6,7g 80
Stivelse
(starch, total)
0,20g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
6,5g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,7g 135
Protein
(protein, total)
0,70g 135
Salt
(salt)
0,080g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
440RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
5300µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,60alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,020mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,80mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,050mg 135
Folat
(folate, total)
15µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
4,0mg 135
Kalsium
(calcium)
28mg 135
Jern
(iron, total)
0,30mg 135
Natrium
(sodium)
32mg 135
Kalium
(potassium)
300mg 135
Magnesium
(magnesium)
12mg 135
Sink
(zinc)
0,30mg 135
Selen
(selenium)
0,0µg 135
Kopper
(copper)
0,050mg 135
Fosfor
(phosphorus)
29mg 135
Jod
(iodine)
2,8µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1227
Carrot
C0238
Root, tuber or bulb
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: