Søk i matvaretabellen:

Gulrot, knaskegulrot, norsk, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
92g 212
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
110kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
25kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,14g 20
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,030g 20
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,021g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0012g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 20
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0012g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0071g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,11g 20
C18:2n-6
(fatty acids)
0,068g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0012g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0010g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,068g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
4,2g 212
Stivelse
(starch, total)
0,0g 60a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
4,2g 212
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,1g 212
Protein
(protein, total)
0,70g 20
Salt
(salt)
0,023g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
490RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
5900µg 212
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,28alfa-TE 212
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 20
Riboflavin
(riboflavin)
0,020mg 20
Niacin
(niacin, preformed)
0,80mg 20
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,050mg 20
Folat
(folate, total)
11µg 212
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
1,8mg 212
Kalsium
(calcium)
32mg 212
Jern
(iron, total)
0,30mg 212
Natrium
(sodium)
9,0mg 212
Kalium
(potassium)
260mg 212
Magnesium
(magnesium)
11mg 212
Sink
(zinc)
0,30mg 20
Selen
(selenium)
0,0µg 60a
Kopper
(copper)
0,050mg 20
Fosfor
(phosphorus)
29mg 20
Jod
(iodine)
2,8µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1227
Carrot
C0239
Root, tuber or bulb, with peel
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0001
Treatment applied not known
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0166
Plastic bag or pouch
N0036
Plastic
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
212
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: