Søk i matvaretabellen:

Potet, tidligpotet, med skall, Kypros, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Poteter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
83g 208
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
250kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
60kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,10g 460a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,026g 20
C12:0
(fatty acids)
0,0030g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0010g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,016g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0040g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0020g 20
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0010g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0010g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,042g 20
C18:2n-6
(fatty acids)
0,032g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,010g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,010g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,032g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
12g 80
Stivelse
(starch, total)
11g 208
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,0g 208
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,7g 208
Protein
(protein, total)
1,7g 460a
Salt
(salt)
0,015g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 60a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,020alfa-TE 208
Tiamin
(thiamin)
0,071mg 460a
Riboflavin
(riboflavin)
0,034mg 460a
Niacin
(niacin, preformed)
1,1mg 460a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,20mg 460a
Folat
(folate, total)
10µg 208
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
24mg 208
Kalsium
(calcium)
6,6mg 208
Jern
(iron, total)
0,80mg 208
Natrium
(sodium)
6,0mg 460a
Kalium
(potassium)
1100mg 208
Magnesium
(magnesium)
19mg 208
Sink
(zinc)
0,29mg 460a
Selen
(selenium)
0,30µg 460a
Kopper
(copper)
0,12mg 460a
Fosfor
(phosphorus)
62mg 460a
Jod
(iodine)
1,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0829
Starchy root or potato (EUROFIR)
B1218
Potato
C0239
Root, tuber or bulb, with peel
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0001
Treatment applied not known
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
R0201
Cyprus

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
208
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460a
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 18 (2005).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: