Lever, lam, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
72g | 209 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
540kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
130kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
4,1g | 209 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,3g | 209 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 209 |
C14:0 (fatty acids) |
0,015g | 209 |
C16:0 (fatty acids) |
0,44g | 209 |
C18:0 (fatty acids) |
0,79g | 209 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,080g | 209 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,61g | 209 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,036g | 209 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,57g | 209 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,95g | 209 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,19g | 209 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,094g | 209 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 209 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,015g | 209 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0030g | 209 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,21g | 209 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,10g | 209 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,19g | 209 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,17g | 209 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,56g | 73p |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,41g | 74p |
Kolesterol (cholesterol) |
320mg | 209 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
2,0g | 209 |
Stivelse (starch, total) |
2,0g | 209 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
21g | 209 |
Salt (salt) |
0,17g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
33000RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
33000µg | 209 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,50µg | 450a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,5alfa-TE | 209 |
Tiamin (thiamin) |
0,39mg | 209 |
Riboflavin (riboflavin) |
3,5mg | 209 |
Niacin (niacin, preformed) |
14mg | 209 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,53mg | 209 |
Folat (folate, total) |
280µg | 209 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
110µg | 209 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
20mg | 209 |
Kalsium (calcium) |
5,0mg | 209 |
Jern (iron, total) |
9,6mg | 209 |
Natrium (sodium) |
69mg | 209 |
Kalium (potassium) |
300mg | 209 |
Magnesium (magnesium) |
18mg | 209 |
Sink (zinc) |
3,9mg | 209 |
Selen (selenium) |
24µg | 209 |
Kopper (copper) |
8,7mg | 209 |
Fosfor (phosphorus) |
440mg | 209 |
Jod (iodine) |
2,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0796
- Offal (EUROFIR)
- B1669
- Lamb
- C0176
- Liver
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73p
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 74p
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 209
- Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 450a
- Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.