Søk i matvaretabellen:

Pommes frites, gatekjøkken

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Poteter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
34g 209
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1400kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
330kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
17g 209
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
5,4g 103a
C12:0
(fatty acids)
0,016g 209
C14:0
(fatty acids)
0,039g 209
C16:0
(fatty acids)
2,0g 209
C18:0
(fatty acids)
0,83g 209
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,36g 103a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
8,4g 103a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,031g 209
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
9,8g 209
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,8g 103a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,91g 209
C18:3n-3
(fatty acids)
0,062g 209
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 209
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 209
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 209
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 209
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 209
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 209
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 209
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,062g 73p
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,91g 74p
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
40g 209
Stivelse
(starch, total)
40g 209
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,30g 209
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
3,8g 209
Protein
(protein, total)
3,0g 209
Salt
(salt)
0,30g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
2,0alfa-TE 209
Tiamin
(thiamin)
0,12mg 209
Riboflavin
(riboflavin)
0,050mg 20
Niacin
(niacin, preformed)
1,9mg 209
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,28mg 209
Folat
(folate, total)
25µg 209
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
5,2mg 209
Kalsium
(calcium)
5,5mg 209
Jern
(iron, total)
0,75mg 209
Natrium
(sodium)
120mg 209
Kalium
(potassium)
490mg 209
Magnesium
(magnesium)
29mg 209
Sink
(zinc)
0,35mg 209
Selen
(selenium)
0,0µg 209
Kopper
(copper)
0,19mg 209
Fosfor
(phosphorus)
120mg 209
Jod
(iodine)
0,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0830
Potato dish (EUROFIR)
B1218
Potato
C0240
Root, tuber or bulb, without peel
E0152
Divided into pieces
F0014
Fully heat-treated
G0029
Deep-fried
H0221
Fat or oil added
H0241
Previously frozen
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73p
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
74p
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
103a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006, uspesifisert grunnlag.
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: