Mais, hermetisk
Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaksprodukter
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref | 
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion)  | 
      100% | 0 | 
| Vann (water (moisture))  | 
      78g | 460e | 
| Kilojoule (energy, total metabolisable)  | 
      360kJ | 61a | 
| Kilokalorier (energy, total metabolisable)  | 
      85kcal | 61b | 
| Fett (fat, total (total lipid))  | 
      1,1g | 460e | 
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids)  | 
      0,16g | 460e | 
| C12:0 (fatty acids)  | 
      0,0010g | 460g | 
| C14:0 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C16:0 (fatty acids)  | 
      0,13g | 460g | 
| C18:0 (fatty acids)  | 
      0,021g | 460g | 
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans)  | 
      0,0g | 50 | 
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      0,22g | 460e | 
| C16:1 sum (fatty acids)  | 
      0,010g | 460g | 
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      0,21g | 460g | 
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis)  | 
      0,42g | 460e | 
| C18:2n-6 (fatty acids)  | 
      0,40g | 460g | 
| C18:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,018g | 460g | 
| C20:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C20:3n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C20:4n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C20:4n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3)  | 
      0,018g | 73f | 
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6)  | 
      0,40g | 74f | 
| Kolesterol (cholesterol)  | 
      0,0mg | 20 | 
| Karbohydrat (carbohydrate)  | 
      15g | 80 | 
| Stivelse (starch, total)  | 
      7,2g | 420c | 
| Mono- og disakkarider (sugars, total)  | 
      8,2g | 420c | 
| Sukker, tilsatt (sugar, added)  | 
      0,0g | 50 | 
| Kostfiber (fibre, total dietary)  | 
      1,9g | 460e | 
| Protein (protein, total)  | 
      2,5g | 460e | 
| Salt (salt)  | 
      0,47g | 83 | 
| Alkohol (alcohol)  | 
      0,0g | 50 | 
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv)  | 
      1,8RAE | 85 | 
| Retinol (retinol (preformed vitamin A))  | 
      0,0µg | 20 | 
| Beta-karoten (beta-carotene)  | 
      22µg | 460e | 
| Vitamin D (vitamin D)  | 
      0,0µg | 50 | 
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv)  | 
      0,070alfa-TE | 460e | 
| Tiamin (thiamin)  | 
      0,016mg | 460e | 
| Riboflavin (riboflavin)  | 
      0,027mg | 460e | 
| Niacin (niacin, preformed)  | 
      0,71mg | 460e | 
| Vitamin B6 (vitamin B6, total)  | 
      0,065mg | 460e | 
| Folat (folate, total)  | 
      35µg | 460e | 
| Vitamin B12 (vitamin B12)  | 
      0,0µg | 50 | 
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid))  | 
      1,6mg | 460e | 
| Kalsium (calcium)  | 
      4,0mg | 460e | 
| Jern (iron, total)  | 
      0,55mg | 460e | 
| Natrium (sodium)  | 
      190mg | 460e | 
| Kalium (potassium)  | 
      140mg | 460e | 
| Magnesium (magnesium)  | 
      13mg | 460e | 
| Sink (zinc)  | 
      0,34mg | 460e | 
| Selen (selenium)  | 
      0,70µg | 460e | 
| Kopper (copper)  | 
      0,045mg | 460e | 
| Fosfor (phosphorus)  | 
      47mg | 460e | 
| Jod (iodine)  | 
      0,50µg | 325 | 
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0152
 - Vegetable or vegetable product (US CFR)
 - A0827
 - Vegetable product (EUROFIR)
 - B1380
 - Vegetable corn
 - C0133
 - Seed, skin present, germ present
 - E0150
 - Whole, natural shape
 - F0014
 - Fully heat-treated
 - G0003
 - Cooking method not applicable
 - H0001
 - Treatment applied not known
 - J0123
 - Sterilized by heat
 - K0017
 - Packed in water
 - M0151
 - Metal container
 - M0194
 - Can, bottle or jar
 - N0001
 - Food contact surface not known
 - P0024
 - Human consumer, no age specification
 - Z0112
 - Food industry prepared
 
Referanser
- 0
 - Vurdert som 100 % spiselig (netto).
 - 20
 - Vurdert verdi.
 - 50
 - Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
 - 61a
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
 - 61b
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
 - 65
 - Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
 - 73f
 - Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
 - 74f
 - Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
 - 80
 - Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
 - 83
 - Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
 - 85
 - Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
 - 325
 - Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
 - 420c
 - Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
 - 460e
 - U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
 - 460g
 - U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl