Reinsdyr, bog, stek, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
74g | 400c |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
500kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
120kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
3,6g | 400c |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,5g | 70 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 322 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,038g | 322 |
| C16:0 (fatty acids) |
0,68g | 322 |
| C18:0 (fatty acids) |
0,65g | 322 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,010g | 603 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,7g | 70 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,045g | 322 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,94g | 322 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,20g | 70 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,36g | 322 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,033g | 322 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 322 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,021g | 322 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 322 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,17g | 322 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,032g | 322 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,073g | 322 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0042g | 322 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,14g | 322 |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,53g | 322 |
| Kolesterol (cholesterol) |
45mg | 20 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 50 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
21g | 400c |
| Salt (salt) |
0,24g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
8,0RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
8,0µg | 400c |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 400c |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,28µg | 400c |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,84alfa-TE | 400c |
| Tiamin (thiamin) |
0,26mg | 400c |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,60mg | 400c |
| Niacin (niacin, preformed) |
5,1mg | 400c |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,44mg | 400c |
| Folat (folate, total) |
6,0µg | 400c |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
6,3µg | 400c |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
12mg | 320 |
| Kalsium (calcium) |
7,0mg | 400b |
| Jern (iron, total) |
6,7mg | 400c |
| Natrium (sodium) |
95mg | 400c |
| Kalium (potassium) |
440mg | 400c |
| Magnesium (magnesium) |
33mg | 400c |
| Sink (zinc) |
4,8mg | 400c |
| Selen (selenium) |
25µg | 400c |
| Kopper (copper) |
0,24mg | 603 |
| Fosfor (phosphorus) |
240mg | 400c |
| Jod (iodine) |
6,6µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1619
- Reindeer
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 70
- Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 320
- Personlig meddelelse. Ammar Ali Hassan, Senter for samisk helseforskning, Institutt for samfunnsmedisin, Universitetet i Tromsø, 2011.
- 322
- Triumf, EC., Purchas, RW., Mielnik, M., Maehre, HK., Elvevoll, E., Slinde, E., Egelandsdal, B. Composition and some quality characteristics of the longissimus muscle of reindeer in Norway compared to farmed New Zealand red deer. Meat Science 90(2012), 122-129.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400b
- Omregnet verdi fra referanse 400a: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.
- 400c
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
- 603
- Öhrvik, V., Engman, J., von Malmborg, A., Wretling, S. Kött - analys av näringsämnen - hjort, lamm, nötdjur, ren, rådjur, vildsvin och kalkon [Rapport 24-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_24_kott_analys_av_naringsamnen.pdf