Søk i matvaretabellen:

Reinsdyr, bog, stek, rå

Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
74g 400c
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
120kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
3,6g 400c
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,5g 70
C12:0
(fatty acids)
0,0g 322
C14:0
(fatty acids)
0,038g 322
C16:0
(fatty acids)
0,68g 322
C18:0
(fatty acids)
0,65g 322
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,010g 603
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,7g 70
C16:1 sum
(fatty acids)
0,045g 322
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,94g 322
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,20g 70
C18:2n-6
(fatty acids)
0,36g 322
C18:3n-3
(fatty acids)
0,033g 322
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 322
C20:3n-6
(fatty acids)
0,021g 322
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 322
C20:4n-6
(fatty acids)
0,17g 322
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,032g 322
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,073g 322
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0042g 322
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,14g 322
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,53g 322
Kolesterol
(cholesterol)
45mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 50
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
21g 400c
Salt
(salt)
0,24g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
8,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
8,0µg 400c
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 400c
Vitamin D
(vitamin D)
0,28µg 400c
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,84alfa-TE 400c
Tiamin
(thiamin)
0,26mg 400c
Riboflavin
(riboflavin)
0,60mg 400c
Niacin
(niacin, preformed)
5,1mg 400c
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,44mg 400c
Folat
(folate, total)
6,0µg 400c
Vitamin B12
(vitamin B12)
6,3µg 400c
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
12mg 320
Kalsium
(calcium)
7,0mg 400b
Jern
(iron, total)
6,7mg 400c
Natrium
(sodium)
95mg 400c
Kalium
(potassium)
440mg 400c
Magnesium
(magnesium)
33mg 400c
Sink
(zinc)
4,8mg 400c
Selen
(selenium)
25µg 400c
Kopper
(copper)
0,24mg 603
Fosfor
(phosphorus)
240mg 400c
Jod
(iodine)
6,6µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0150
Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
A0794
Red meat (EUROFIR)
B1619
Reindeer
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
320
Personlig meddelelse. Ammar Ali Hassan, Senter for samisk helseforskning, Institutt for samfunnsmedisin, Universitetet i Tromsø, 2011.
322
Triumf, EC., Purchas, RW., Mielnik, M., Maehre, HK., Elvevoll, E., Slinde, E., Egelandsdal, B. Composition and some quality characteristics of the longissimus muscle of reindeer in Norway compared to farmed New Zealand red deer. Meat Science 90(2012), 122-129.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400b
Omregnet verdi fra referanse 400a: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
603
Öhrvik, V., Engman, J., von Malmborg, A., Wretling, S. Kött - analys av näringsämnen - hjort, lamm, nötdjur, ren, rådjur, vildsvin och kalkon [Rapport 24-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_24_kott_analys_av_naringsamnen.pdf

Søk i matvaretabellen: