Jeg savner en tråd her inne for kjappe hverdagsløsninger for travle familier, så derfor starter jeg en nå. :)
Det er vel ganske mange av oss som er i den såkalte "tidsklemma", og må finne litt lure løsninger for å få matpakkene raskt ferdig, kjapp frokost, en rask og god lavkarbomiddag når man skal avgårde igjen rett etter jobb. Noe godt til kvelds når roen har senket seg.
Hva gjør dere for å rekke alt i hverdagen? Lager dere middag for flere dager, lager opp større mengder mat og fryser ned? Står dere opp tidligere for å rekke egg & bacon til frokost?
Lager middag i store porsjoner og fryser ned, i plastbokser og aluminiumsformer. Noen ganger setter jeg av en kveld til å lage opp masse mat, andre ganger lager jeg rett og slett store porsjoner av det vi skal ha til middag den dagen :ja:
Egg og bacon; bacon steker jeg opp masse i stekeovnen, og fryser ned. Slenges i panna sammen med egg når vi skal ha det. Tar mindre tid.
Ellers så er det å lage lavkarbolapper, naturell eller fyllte med div digg, baconruller av oopsier, store omeletter som deles og fryses ned :ja: (oppskrifter på dette finner du i profilen min)
Ditto til Gerd - jeg lager mye mat et par dager nå og da og fryser ned. Dog tar det meg maks 15 minutter og lage en middag fra scratch :) Trenger ikke vente på at potetene skal koke 20 minutter lengre hehe...
Lager store porsjoner - og har til lunsj/matpakke dagen etter, vel Gerd har egentlig sagt det meste her :)
Mitt beste råd mot tidsklemma: Planlegging, planlegging, planlegging! Selv om vi er bare to har vi ukesplan med måltider og aktiviteter hengende på kjøkkenet. Da kan sambo fikse middag om jeg blir forsinket f.eks, eller vi kan forberede morgendagen den som har best tid til det (merkelig nok stort sett meg :rolleyes:) Selv om vi er bare to og ikke har barn er vi sjelden hjemme mer enn et par timer pr dag, og hadde aldri klart det uten Planen. :ja:
Kjapp frokost: Mhms frokostpannekake x 3 blandes i stor bolle med stavmikser - holder til 3 frokoster! Kan bare helle i pannen og steke i ti minutter, så er den ferdig. Eller jeg lager en stor kjele med havregrøt (med cottage cheese, nøtter, olje) som holder til flere morgener. Eller frokostsmoothie.
Planlegging er alfa og omega ja..handle en gang i uka, skriv ukesmenyer og alt du trenger å handle. Ta opp ingredienser dagen før og gjør klart.
Syns det går greit å steke egg/bacon eller lage omelett til frokost,
omeletten styrer på i panna mens jeg kutter opp litt tomat og agurk.
Ellers har jeg badet like ved kjøkkenet og kan (kunne) svinse inn og ut
og la maten lage seg selv.
Skriver kunne, siden jeg ikke må på jobb for tiden :p
Ellers er det mye mat man kan lage i ovnen, som nærmest lager seg selv mens
man evt gjør andre ting.
Da jeg jobbet i "fisken" tok jeg en dusj mens maten sto i ovnen og så var den klar når jeg var klar. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.