Begynte igjen lørdag for snart 14 dager siden. ( har vært i ketose over lengre tid tidligere og gikk ned 13 kg..)
To dager senere er stixen lilla, og jeg har ikke sjekket noe mer før i går kveld. Da var den svak lilla, men i dag tidlig var det ikke utslag, og ikke i kveld heller:eek: Hva skjer??
I går spiste jeg:
Frokost:
2 skiver lavkarbobrød -5,5 kh tilsammen
meierismør
hvitost
skinke
chai-latte med fløte
Lunsj:
salat
agurk
liten bit paprika
grillet kylling
seterrømme
Middag:
50 g dreamfield pasta
svinekjøttdeig
bacon
meierismør
en dæsj idun ketchup uten sukker
te med kremfløtedæsj
I løpet av dagen:
en liten hånd paranøtter
grans cola X
Atkins endulgent bar 2 kh
Må bare si at i går var jeg nesten ikke på do og tisset og følte meg oppblåst. Hadde også gått opp 1 kg fra i går til i dag. Men i dag har jeg tisset maange ganger..
Hva er det i chai-latte?
Hva slags mirakelpasta er dette? Hvor mye karber inneholdt de 50 grammene?
Hvor mye veide den dæsjen med ketchup. Fortsatt en del karber pr 100g selv om det ikke er tilsatt sukker.
Hva ble totalen karbohydrat ut fra det du spiste av grønnsaker og nøtter?
Bare lavkarbobrødet og atkinsbaren utgjør 7,5 g kh. Brukte du 100 g ketchup er du oppe i 15,5. Så kommer alt det andre i tillegg.
15 kh er grensa på ketolysekuren, 12 er grensa på skaldeman 50+. Noen tåler mer og kan fortsatt være i ketose, andre gjør det ikke. Jeg for eks ser merkbar forandring på utslag etter at jeg gikk over på Skaldeman (da skal du i tillegg ikke overstige 3 kh pr måltid).
Det er viktig å porsjonere ut karbene i løpet av dagen, kroppen produserer insulin ut fra hva magen mottar der og da, den vet ikke at du har tenkt å spise mindre karber senere på dagen om du f eks spiser hele dagsrasjonen med karber til frokost.
På Skaldeman skal du heller ikke innta kunstig søtning (som er i ketchupen, brusen og sjokoladebaren). På ketolysekuren er de litt snillere. Men kunstig søtning kan være en partystopper for mange. Sukkeralkoholer teller man ikke fordi de "som regel" går gjennom kroppen uten å tas opp, men hva om tarmene dine klarer det? Da har man kastet bort masse innsats på en liten atkinsbar. Dropp heller alt det søte (fun saft, bær, søtning, alt) og vent en liten stund så forsvinner suget.
Har du lest noen bøker? Anbefaler virkelig GI-Null av Skaldeman. Les spesielt det om fettkvote. Og generelt: les alt du kan, både bøker og på nettet. Jeg satt maaaaange timer når jeg begynte. Kunnskap er key;)
Hei,
Les her vedr. stiks, utslag, partystoppere samt svar på mange andre vanlige spørsmål
Dreamfield pasta er ikke ketolysemat – spaghettien inneholder 36 kh pr 100 g.
…og fra siste runde på ketlyse så husker du kanskje de ulike partystopperne: børderstatninger, nøtter, kunstig søtnings midler…
Står på boksen:
Count 5 grams of carbohydrates per each 56 g serving when controlling carbohydrates intake and blood sugar levels to promote good health and weight controll.
Mange gode råd her - jeg ville latt være å stresse. Du har gått ned mye før på samme måte - les deg opp og gå gjennom ting selv.
Har du mens nå siden kroppen holder på vannet? Bare vær striks noen dager framover så går det nok bra :)
Kan man virkelig trekke fra fiber...?
Og hva er protected carbs? Er litt tvilsom til disse tallene.
Dreamfields vil jo selvfølgelig at produktene deres skal fremstå så bra som mulig, jeg ville ikke tatt sjansen. Ikke på ketolyse/skaldeman som trådstarter oppgir som filosofi. På generell lavkarbo som f eks lindberg derimot, ville jeg vurdert det anderledes.
Den testen var jo ganske interessant da..:D MEN... hvordan kan de selge og påstå noe som ikke er tilfelle:confused::confused: Var vel der jeg gikk på en smell hvis det er riktig det som står der!
Jeg gikk også på en smell på Dreamfields... Falt rett ut av ketose etter 50 gr. :mad:
Men, hvis noen og tredve karber pr hundre stemmer, så er det uansett bare halvparten av vanlig fullkornspasta. Får ikke dette til å stemme heller jeg da...:confused:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.