< Tilbake til oversikten

Ketolyse og karbohydrattoleranse

#1

Tussa sa for siden:

Hva skjer med toleransen etter en periode på ketolyse? Tåler kroppen mindre karbohydrater enn før?

Jeg vurderer å prøve ketolyse for å gå ned 10 kg. Dette blir i så fall mitt andre forsøk, jeg har prøvd en gang før (i 2008) og fullførte 3 dager. :p

Jeg har gått ned over 30 kg på "snill" lavkarbo. Lagt på meg 10-12 kg. Jeg kommer ikke til å leve i nærheten av ketolyse-aktig etterpå, derfor er jeg redd for å forverre toleransen mot karbohydrater, eller hva jeg skal kalle det. 10 kg's kur, det blir ketolyse i så fall. Dersom jeg fikser det da, det gjorde jeg ikke sist. :o

Hva er din erfaring? Hva tenker du?


#2

Tussa sa for siden:

Ojsann, har jeg lagt denne feil? Utenfor tema, liksom. :p Kanskje noen modder kan flytte den, i så fall?


#3

ridderost sa for siden:

Det er sikkert individuelt, men jeg opplever at toleransen for karbohydrater har blitt lavere etter å ha vært i ketose en stund. Og jeg er mer sensitiv nå enn forrige gang jeg var i ketose (i vår). Virker på meg som at jo mindre karbohydrater jeg spiser, jo dårligere tåler jeg dem. Blir veldig oppblåst og får vondt i magen + får forstoppelse. Helt greit det, altså... Da blir det bare enda lettere å holde seg unna ;)

Andre som har lignende erfaringer?


#4

Torkil sa for siden:

Hei
Kroppens omsetning av fett,karbohydrat og protein skjer ved at spesiellt leveren produserer over 500 forskjellige enzymer som trengs for å bryte ned maten. Kroppen tilpasser seg tilbudet av næringsstoffene. Kutter man ut karbohydrat, øker leveren produksjonen av enzymer som danner ketoner - og man kommer i ketose. Når man er i ketose i lenger tid, nedreguleres evnen til å omsette karbohydrat, og man kan si at man har en slags karbohydrat intolleranse. Det viser seg ved mye ubehag hvis man sprekker "big time" og hiver innpå masse karbohydrat.
Når man slutter på ketolyseuren anbefales det gradvis økning av mangden KH nettopp for å gi kroppen mulighet for å øke evnen til å fordøye karbohydrat.
Vennlig Hilsen
Torkil P Andersen:)


#5

Tussa sa for siden:

Takk for forklarende svar! :)

Jeg hadde, før jeg leste dette, bestemt meg for å gjøre det på min måte, så det blir ikke ketolyse på meg. Jeg blir så revet med av å se så flotte resultater av ketolyse rundt meg, men når det kommer til stykket så vet jeg at en "snillere" versjon passer best for meg.


#6

Vettel sa for siden:

Kommer litt ann på hva som menes med toleranse for karbohydrater for min del.

Før lavkarbo: Spiste jeg pasta (opp til nesten en pakke alene...), ett eple, etc. så ble jeg mer sulten, eller veldig kjapt sulten igjen.

Starten på lavkarbo:
I begynnelsen, for ett år siden, kunne jeg ikke spise mye kh, før suget var der, jeg gikk opp i vekt, kjente meg dårlig.

Nå opplever jeg at suget er borte, jeg spiser NORMAL mengde kh når jeg spiser det. Dytter ikke i meg en pakke med pasta, halve kaka, etc. Men magen/hodet sier ifra når kroppen er mett. Så en liten posjon med pasta, ett kakestykke holder. Og jeg er fornøyd med det. (feks: igår feiret jeg med ett marsipankakestykke på kafe, men da var jeg ikke sulten resten av kvelden, spiste en tekake (lavkarbo) på kvelden bare. Før ville jeg spist kaka, kanskje en bolle på vei ut, en is OG full middag når vi kom hjem)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.