Problemet er typen sukkeralkoholer!
Sorbitol og xylitol oppfattes som sukker i kroppen og kan gi blodsukkerstigning som igjen gir utskillelse av insulin og dermed fettlagring!:eek:
Oppfattes? Sorbitol, blir bygd opp til sukker(glukose) i magen. (Sorbitol =! sukker i munnen, men Sorbitol = sukker i magen)
Og Xylitol tas opp av cellene uten hjelp av insulin.
Kroppen "oppfatter" ikke sorbitol som sukker, siden sorbitol er blitt til sukker ved å ta seg til et "par" ekstra molekyler. Og må dermed brenne av sukkeret og går ikke gjennom fordøyelse-systemet uskadet.
Og xylitol trigger ikke insulin, siden cellene spiser xylitol uten hjelp av insulin.
vel... xylitol utsetter jo fettforbrenningen, men den er den minste onde mellom de to søtningene.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.