soyamel og kruskakli får du i vanlige matbutikker.
Fiberhusk i helsekosten.
Kruskakli er vår variant av "grovt mel".
Fiberhusk mener jeg binder deigen sammen.
Ketolyse bakemiks kjøpte jeg på Meny, men har ikke prøvd den ennå. Har bakt et brød med soyamel, men ellers ikke brukt det heller.
Bruker kruskakli, solsikkefrø, linfrø ved baking av grove tekaker - som er skikkelig gode.
sember pofiber - aldri hørt om, tror jeg.
Har også johanneskjernebrødmel (tror det heter slik), som jeg bl.a. bruker når jeg lager "sukkerbrød".
Jeg mistenker at sember pofiber, fiberhusk og jbkm (johannesbrødkjernemel) har samme funksjon i bakverk, nemlig som et bindemiddel slik at man får en fast "deig", og ikke en tynn suppe når man baker.
Jeg bruker kun fiberhusk, fordi jeg har ikke orket å kjøpe inn mange forskjellige bindemidler. Fiberhusk har fungert fint for meg i alle de bakverk hvor det har stått jbkm og sember pofiber. Jeg har ikke prøvd å bruke det i saus, da jeg har hørt at fiberhusk er meget uegnet til det.
Vi har kjøpt våre esker med Pofiber i Sverige, men eg trur eg har sett det også på Ica Maxi her. Eg ville også kikka innom helsekosten og sett om dei hadde det dersom du ikkje finn det i matbutikken (ser det fins i helsekost-nettbutikk nemlig).
Pofiber finner du i helsekost om det ikke er veldig godt utvalg i bakehylla på butikken din. Det er billig og fungerer godt i bakverk.
Det er faktisk potetfiber! Men det er kun 12 gr karber/100 gr. Og dette er LETTE saker. Så det blir ikke mange grammene karber i en deig f.eks...
Og ja, pofiber binder store mengder væske og gjør dermed bakverk saftigere :)
Jeg erstattet pofiber/fiberhusk til tekaker med knust linfrø! Gikk så bra atte. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.