< Tilbake til oversikten

Trenger litt hjelp til ingredienser i forhold til baking

#1

loveanime sa for siden:

Jeg er utrolig dårlig på å lage mat som krever en innsats.
Men i går fikk jeg blod på tann etter å ha klart å lagd lapper for første gang.

Men! Jeg har et stort problem! Mange av ingrediensene er helt gresk for meg. Og hvilke ting burde jeg ha i et lavkarbokjøkken?

Jeg har skrevet opp:

Philadelphia-ost
Creme Fraiche
sember pofiber
fiberhjusk
kruskakli

De tre siste her aner jeg ikke hva er engang.
Kan dere hjelpe meg med å fortelle meg hva annet jeg burde skaffe?

Og hjelpe meg ved å fortelle meg i hva slags type foretninger man kan kjøpe slikt?
helt grønn

Soyapulver og ketolyse bakemiks er kanskje også en ide?

tusen takk for all hjelp på forhånd :)

OG om det er eventuelt noen som kanforklare meg hva de forskjellige tingene gjør i bakverket? jeg skjønner det faktisk ikke..


#2

Trulte67 sa for siden:

soyamel og kruskakli får du i vanlige matbutikker.
Fiberhusk i helsekosten.
Kruskakli er vår variant av "grovt mel".
Fiberhusk mener jeg binder deigen sammen.
Ketolyse bakemiks kjøpte jeg på Meny, men har ikke prøvd den ennå. Har bakt et brød med soyamel, men ellers ikke brukt det heller.
Bruker kruskakli, solsikkefrø, linfrø ved baking av grove tekaker - som er skikkelig gode.

sember pofiber - aldri hørt om, tror jeg.

Har også johanneskjernebrødmel (tror det heter slik), som jeg bl.a. bruker når jeg lager "sukkerbrød".


#3

Smakfull sa for siden:

Jeg mistenker at sember pofiber, fiberhusk og jbkm (johannesbrødkjernemel) har samme funksjon i bakverk, nemlig som et bindemiddel slik at man får en fast "deig", og ikke en tynn suppe når man baker.

Jeg bruker kun fiberhusk, fordi jeg har ikke orket å kjøpe inn mange forskjellige bindemidler. Fiberhusk har fungert fint for meg i alle de bakverk hvor det har stått jbkm og sember pofiber. Jeg har ikke prøvd å bruke det i saus, da jeg har hørt at fiberhusk er meget uegnet til det.


#4

Zillah sa for siden:

Vi har kjøpt våre esker med Pofiber i Sverige, men eg trur eg har sett det også på Ica Maxi her. Eg ville også kikka innom helsekosten og sett om dei hadde det dersom du ikkje finn det i matbutikken (ser det fins i helsekost-nettbutikk nemlig).


#5

fridr sa for siden:

Pofiber finner du i helsekost om det ikke er veldig godt utvalg i bakehylla på butikken din. Det er billig og fungerer godt i bakverk.
Det er faktisk potetfiber! Men det er kun 12 gr karber/100 gr. Og dette er LETTE saker. Så det blir ikke mange grammene karber i en deig f.eks...
Og ja, pofiber binder store mengder væske og gjør dermed bakverk saftigere :)


#6

Vettel sa for siden:

Jeg erstattet pofiber/fiberhusk til tekaker med knust linfrø! Gikk så bra atte. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.