Da er jeg i midten på uke nummer 3, og følger ketolysekuren. Det jeg ikke skjønner er at når jeg tester meg med ustix er det fullt lilla utslag men jeg merker så og si ingenting på vekta :(
En "vanlig" dag på kur spiser jeg feks:
Frokost : eggerøre av 3 ss fløte og 2 egg, 3 slicer bacon stekt i 1 ss margarin
lunsj : en liten skål m isbergsalat, litt paprika, 8 biter fetaost, to cherry tomater, liten bit agurk, litt purreløk, 1 kokt egg, 3 ss creme fraiche, en dash majones
middag : 1/3 av : 1 pk kjøttdeig stekt i 2 ss margarin, 80 gram hodekål, 50 gram gulrot, 1/2 løk, 1/2 beger creme fraiche, 1 dl fløte, krydder og har stekt en raspet blomkål i smør som "ris" til
Kvelds : omelett av 2 egg, en dash fløte, litt skinke og ost på toppen.
Er det noe jeg gjør galt? Spiser jeg for mye? Regner med jeg er i ketose siden stixen gir fullt utslag...? HÅPER på svar... :)
Hei,
Testing med stiksen skal tas om kvelden to timer etter siste måltid, det gir den mest riktige utslaget. Utslag er utslag men mørk farge kan indikere at du drikker for lite vann. De to vanligste nybegynnerfeilene er for lite vann og for lite fett.
…og for å ha sagt det så er ikke ketose ensbetydende med vektnedgang.
Hvor mye man går ned i begynnelsen er avhengig av flere faktorer som hvor mye man skal ned, hva man har spist i forkant av omleggingen, om man har jo-jo slanket tidligere slik at kroppen trenger litt tid for å komme i fettforbrennings modus. Faktorer som smerter, dårlig søvn og stress kan også være medvirkende årsaker til manglende vektnedgang.
Har lest at for enkelte så tar det litt tid før de merker vektnedgang mens andre igjen raser ned fra første dag, veldig individuelt.
Jeg er ikke så flink til å kommentere andres menyer, men regner med at andre svinger innom om ikke så lenge…
Ed.: Kitt rakk å svare før meg, men signer på den!
Jeg har nok drukket litt lite idag, kanskje halvannen liter vann, og tre kopper kaffe?
Skjønner jeg har litt feile matvarer her he he... skal handle nytt i morgen den dag!"
Mer fett??? Som hva da? Hmmm... har fra før gått ned 40 kg på Grete Roede, og opp i forbindelse med graviditetene mine (2) ca 30 kg første gang og 20 kg andre gang. Er idag 79 kg, har vært 104,2 kg.... Vil ned til 60-65? Sukk...
Er nok en "gammel" slanker, og mye av og på, kanskje derfor startvansker? MEN når jeg først har bestemt meg for noe, klarer jeg det stort sett fullt ut. Er veldig motivert til dette no, og prøver ketolyse kur fordi Grete Roede ikke funket på meg etter jeg fikk barn. Det jeg sliter med er at jeg skal spise fett.....det har jeg ikke gjort på Årevis! Magert av alt er det mine måltider har bestått av. sukk
Jeg gikk også mye ned med GR, men det kom jammen meg på igjen!
Det beste med ketolyse/lavkarbo er at man slipper å være sulten og føle at man forsaker ting hele tiden!:D
Takk takk for svar :)
Ja, no skal eg legge meg i selen og drikke mye mere, kjøpe nytt smør ;) Men det står på pakken at det mindre enn 0,5 g kh pr 100 gram??? Skjønner ikke. Sånn er det når man kaster seg inn i noe nytt. MEN eg liker kuren ja, mindre interessert i mat for tiden merker eg. Har lånt boken "Slank med ketolyse" av en venn, har lest litt men ikke hele...
At du ikke skal bruke margarin her ikke noe med karbene å gjøre, men typen fett etc.
Meierismør/Kviteseidsmør etc er SMØR.
Alle de andre er margarin, som ikke har så mye sunt fett!
Her kommer litt info fra en annen tråd her på forum:
Tre grunner til at margariner ikke bør brukes:
Margarin er "dobbeltødelagt industrifett". Først ødelegges oljene av temperaturer og kjemikalier i en komplisert prosess (raffinering/varmpressing), så lages margarinen av disse ødelagte oljene i nok en tøff prosess for ømfindtlige flerumettede fettsyrer.
Margarin bidrar til å forverre skjevheten mellom omega-6 og omega-3 i vårt vestlige kosthold (som igjen kan være årsak til eller forverre revmatisme, astma, allergier, høyt blodtrykk m.m.)
Margarin egner seg ikke for steking. Med sitt høye innhold av flerumettet fett (omega-6), er det ikke egnet for oppvarming. Per definisjon i alle kjemibøker. Tran må stå i kjøleskap for ikke å harskne (omega-3), mens margarin og planteoljer fint kan tåle romtemperaturer og litt til, men ikke steking. Man kan jo spørre seg hvor mye mer man klarer å ødelegge margarinet i stekepanna etter at industrien allerede har ødelagt oljene, men dette er en kontinuerlig prosess. Stoffene som dannes er dimerer, polymerer, frie radikaler og spontant noe transfett. Det finnes forskjellige typer transfett når det er sagt, og det som er i animalske matvarer fra naturens side er mer harmløse.
Du skal spise grønnsaker til HVERT måltid og bruke feks oljedressing på salaten eller smør på kjøttet. Hjemmelaget bearnaisesaus er veldig godt på biff til fredagskosen. Du trenger ikke å bruke fløte eller creme fraiche til hvert eneste måltid. Og de stjeler mange karber fra karbokvota di og det går jo utover grønnsaksinntaket. Få i deg 15g karber fra grønnsaker hver dag.
Så mye du vil er nok litt overdrevet!
Det er karber i grønnsaker også! I noen ganske så mye! Og de veier ofte mer enn du tror!:eek:
Vil anbefale deg å veie grønnsakene også til å begynne med sånn at du får en følelse av hvor mye feks 100g blomkål er!
Lag din egen liste, så har du de tingene du bruker mest tilgjengelig! Jeg har en liste på kjøkkenskapet!;)
Det er ikke så vanskelig, egentlig, bare litt styrete i begynnelsen!:D
Jeg sliter også med å drikke nok. Er ikke så veldig begeistret for vann, men all væske teller i det store regnskapet.
Drikker så mye vann jeg orker og fyller på med te(med cocosa) og i helgene Cola Zero!:p
Okei, nei, det jammen ikke lett med alt det vannet :( Men drikker litt fun light og litt zero eg og :) Det er vel bare å pøse på. OG så MÅ eg begynne å trene...sukk, iallefall gå turer. gruer meg :(
Trening man gruer seg til er bortkastet. Da blir det bare et stressmoment, og stress hindrer vektnedgang. Finn noe som er gøy å holde på meg i stedet, det finnes tusenvis av aktiviteter. Svømming, dans, yoga, diverse hjemme-treningsvideoer, rockering... Flere her inne bruker Wee-fit.
Hodekål inneholder litt mer karbohydrater enn det som er anbefalt, 5,9 g pr 100 g. Da er det i alle fall ikke lurt å spise ubegrenset av det.
Purre kan erstatte løk i mange sammenhenger og inneholder mindre karber, 3,6 mot 5,7. Jeg prøver å spare der jeg kan :)
Og om du tenker på kålrot som kål, så er det ikke lurt. 6,4 g karber, og i tillegg gjør kokeprosessen at GI går opp slik at den påvirker blodsukkeret mer enn når den er rå. Det samme gjelder gulrot.
Du finner alle disse opplysningene i den store matvaretabellen som Kitt lenker til.
Nei, jeg tenkte hodekål (grønnkål)... Som man har i fårikål ;) Spiste det til middag igår faktisk. Ble muligens litt mye kål.
Idag har jeg veiedag, har faktisk ikke gått ned mer enn 200 gram siden forrige uke :( MEGASKUFF! Men kanskje litt pga det "månedlige"? Det er i så fall svært lite motiverende må eg si.
Hodekål er noe man i allefall veier, for det blir fort for mye, men godt er det.
Og 200g på en uke er da vel ikke noe å være lei seg for, det er en hel svær sjokoladeplate det. Og det er helt vanlig at vekta står stille eller til og med går opp under/før/etter mensen;) Det går ikke an å stille inn kroppen på ønsket vekttap pr uke, menneskekroppen er ingen datamaskin, den tenker sjøl faktisk.
Man skal jo ikke bli altfor skuffet om vekten står stille en periode. Da er det bare ekstra viktig å holde motivasjonen oppe. Plutselig løsner det igjen, og vekten går nedover. Det er ihvertfall det jeg har hørt.
Jeg har gått på Ketolysekuren i 3 uker nå, og gått ned 5,2 kg. Men er kjemperedd for at jeg spiser for mye fett! :o
Vektnedgangen har stoppet opp, og jeg føler jeg spiser riktig i forhold til hva jeg har lest. Men det blir mye ost. Er det greit, eller bør man være forsiktig ettersom det er meieriprodukt? Jeg har blitt helt hektet på ost innrullet i westfalerskinke, og ingen av de inneholder noe særlig karbo. Noen som vet noe om dette?:confused:
Så det vil lønne seg å ikke spise så mye salt? Er så livredd for at jeg gjør noe galt nå siden vekten har stoppet opp. :wacko:
Er det forresten noen som har noen erfaring med sukkerfri brus? Jeg drikker Pepsi Max, og er usikker på om jeg burde droppe dette. Leste at Torkild mente man kunne drikke dette hvertfall den første tiden.
Du sier jo også at du har blitt hekta på osten og skinken, og jeg vet ikke med deg, men for meg er det ensbetydende med at man spiser mye mer av den tingen enn man faktisk trenger;) Jeg går ikke ned om jeg spiser ting kroppen ikke trenger.. :(
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.