Jeg bruker i dag begge to, ene til matlaging og andre som kosttilskudd. Det jeg lurer på er om jeg kun kan klare meg med den som heter pure siden jeg ikke akkurat er avhengig av kokossmaken?
Eller er det forskjellig innhold av de "gostoffene" som vi gjerne skal ha litt av i de to? :rolleyes:
Stemmer det som Iset sier.
De har tatt vekk noe i cocosa pure for at den skal tåle steking bedre. Ta og les på glasset, det står noe om det der mener jeg.
Jeg lurer på om Cocosa Pure er presset ved litt høyere varme, eller noe slikt. Hvis du klarer å få i deg Extra Virgin-varianten så ville jeg spist den. Men hvis du brekker deg av smaken, sånn som meg, så dauer du ikke av Pure-varianten heller. :)
Minner igjen om søkefunksjonen (oppe til høyre på menylinjen) :)
Cocosa er bra for oss fordi den inneholder laurinsyre, andre mellomlange fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter kroppen vår trenger. Den er i tillegg bra for huden og for fordøyelsen. Det menes også at den til en viss grad kan øke forbrenningen. Noen steder her i verden blir man anbefalt kokosolje istedenfor medisinering om man er på grensen til å ha lavt stoffskifte da dette også skal kunne stimuleres av oljen. Kokosolje er også en av de oljene som tåler varme godt, - så til steking er den også bra.
Her i Norge er det hovedsaklig to typer som selges. Cocosa Extra Virgin (kaldpresset fra ferske nøtter) til kosttilskudd og i mat. Og Cocosa Pure (presset av tørket kokosnøttkjøtt) som brukes til steking. Den første lukter og smaker av kokos, sisnevnte har inge smak eller lukt. Pure koster 85 kroner på helsekosten. Prislappen har falt av Extra Virgin, og jeg husker ikke prisen heller.
Pure er IKKE kost tilskudd fordi noen av næringsstoffene som ikke tåler varme er tatt bort. Om du ikke klarer smaken av extra virgin vil je anbefale MCT oljen. Den er lukt- og smakfri.
Jada, prøvde søkefunksjonen, men fant ikke svar på det jeg lurte på der. :veitikke:
Jeg fikk tips om å teste ut den fordi jeg har på grensen til lavt stoffskifte så jeg måtte bare høre. Fant ikke noe svar på det jeg lurte på inne på sidene til Cocosa heller, men ble veldig mye klokere av hjelpen deres :D
Har ikke problemer med kokossmaken så det går bra, så bare mitt snitt til å komme unna med en boks i stede for to... he he
Fortsetter som jeg gjør nå da, steker i pure og spiser extra virgin :p
I dag skulle jeg varme cocosaen min (Extra Virgin) til smoothie.
Jeg glemte den, og den ble stående å koke litt. Helte den likevel oppi smoothien.
Jeg husker ikke hvorfor den ikke tåler sterk varme?
Syns den smaker så godt i proteinbrødet mitt og til pannekakesteking, ja til bakst generelt og eksotiske retter.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.